A robot lehetett volna a jövő banki ügyintézője és hotelportása, de végül nem futott be. Már drága lenne újrakezdeni a gyártást.

(Forrás: Dick Thomas Johnson / CC-BY)
(fotó: Dick Thomas Johnson / CC-BY)

Pár éve még az volt a forgalomban lévő, a Jetson-családra emlékeztető jövőkép, hogy a Pepper robot vár minket a hotelek recepcióján és a bankfiókokban. A különböző mesterséges intelligencia alkalmazásokkal felokosítható, alsós általános iskolás gyerek méretű robot egy-két helyen demóként működött, de soha nem terjedt el.

A jövőképnek mostanra teljesen befellegzett, a SoftBank bejelentette, hogy átalakítja a robotika részlegét. Az első döntés pedig az volt, hogy felfüggesztik a Pepper gyártását.

The Jetsons (Theme Song)

Season three theme song. Subscribe today for more clips, TV theme songs, and other treats from Warner Archive Collection!——1,500+ Rare films, TV movies, …

A japán cég nagyon változatos portfóliót állított össze. Köztük voltak olyan vállalatok is, amelyek nagyon látványosan dőltek be. Ezért a világ leggazdagabb embereinek toplistájának állandó lakója, Szon Maszajosi által vezetett cég kénytelen észszerűsíteni. A Pepper gyártását már tavaly beszüntették a Reuters forrásai szerint, és túl drága lenne újraindítani, de csak most szivárgott ki a sajtóba a hír.

Robotot még gyárt a SoftBank, de azok kevésbé izgalmasak. Ilyen például az irodák padlószőnyegét mosó Whiz nevű jószág.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?