Saját mobiltelefont próbál tervezni a Solana. A kriptós mobil létrehozásában az Essential mérnökei segédkeznek a cégnek.


A segítség annyira kézzelfogható módon érkezik, hogy az Essential Osom V1 nevű készülékét alakítják át blockchain mobillá. A telefon új neve Saga, és 1000 dolláros áron lehet előrendelni. A rendeléskor 100 dollárnyi foglalót kell letenni, az összeg fennmaradó részét 2023 első negyedévében kell kifizetni, amikor a mobilokat elkezdik kiszállítani.

A készülék specifikációja nem rossz: 6,6 hüvelykes, 120 hertzes OLED kijelző, 5132 gigabájt tárhely, 12 gigabájt memória és a legújabb Snapdragon processzor dolgozik. Kamerából egy 50 megapixeles hátlapi egység és egy 12 megapixeles extra nagylátószögű másodlagos kaera jutott bele. Az egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy a blockchain, NFT és Web3 támogatás mit jelent majd. Valószínűleg alapértelmezett, Solana tárca és a korábban bejelentett Solana Mobil Szolgáltatáscsomag futni fog rajta egy biztonságos hardveres tárolóval összekötve.

Hardveres startupot indítani mindig sokkal nagyobb kihívás, mint szoftvereset. A tervezés és gyártás során százával teremhetnek hibák. A Solanánál nagyobb cégek, például a Facebook is felsült már a saját mobilos tervekkel. A HTC pedig a kriptómobil ötletet valósította meg az Odyssey nevű készülékével, de az sem lett siker. Pedig a HTC-től azt nem lehet eltagadni, hogy a telefontervezéshez és telefongyártáshoz értenek, hiszen évtizedek óta ezen a területen mozognak több-kevesebb sikerrel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. ITB Today 06/30: Scrumfall, amikor az agilis módszertanból lassan újra waterfall lesz – ITBUSINESS 2022.07.25

    […] Új cég próbálkozik meg a kriptómobil gyártással Saját mobiltelefont próbál tervezni a Solana. A kriptós mobil létrehozásában az Essential mérnökei segédkeznek a a cégnek. A segítség annyira kézzelfogható módon érkezik, hogy az Essential Osom V1 nevű készülékét alakítják át blockchain mobillá. A telefon új neve Saga, és 1000 dolláros áron lehet előrendelni. A rendeléskor 100 dollárnyi foglalót kell letenni, az összeg fennmaradó részét 2023 első negyedévében kell kifizetni, amikor a mobilokat elkezdik kiszállítani. […]

Vélemény, hozzászólás?