További 15 százalékot csökkent a Wise részvények árfolyama annak ellenére, hogy a cég bejelentette, hogy a tavalyi évhez képest 33 százalékkal nőttek a bevételei.

(Fotó: Wise)

Az olcsó határon átívelő pénzküldéssel foglalkozó Wise tavaly nyáron lépett tőzsdére, a mostani az első adag kötelező jelleggel nyilvánosságra hozott adat a cégtől. Az éves jelentés szerint a bevétel 559,9 millió font volt, ami a megelőző évi 421 millióhoz képest jelentős növekedésnek számít. Az árbevétel 43 százalékot emelkedett, a kiigazított EBITDA érték pedig 12 százalékot emelkedett 121,4 millióra. Az EBITDA ráta azonban 26 százalékról 22-re csökkent. Ezt a Wise azzal magyarázza, hogy több pénzt forgattak vissza a marketingbe, az termékekbe és az alkalmazottakba.

A Wise éves jelentésében arról is szó volt, hogy az új piacokra való benyomulás és az új termékek elindítása nagy részben felelősek a sikeres évért. A cégnek jelenleg 4,6 millió aktív ügyfele van – ez a negyedik negyedévi adat – ami 29 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A következő évre 30 és 35 százalék közötti növekedést vár a Wise. Addigra várhatóan megoldódik a cég vezérigazgatója elleni FCA vizsgálat is, ami a mostani részvényérték-csökkenést is felerősíthette.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?