A spekulánsok nagy örömére ismét lélektani határokat tört át a bitcoin árfolyama.

(Fotó: descryptive.com / CC-BY)

11 ezer 230 dolláron tetőzött a hétvégén a bitcoin árfolyama, és most is 10 ezer 800 dollárt adnak egy kriptovalutáért a piacon. A kriptopénz értéke hetek óta kúszik felfelé, de a lélektani tízezres határ átlépésére mostanáig kellett várni. Ha az új árfolyam nem is történelmi csúcs, azt el lehet mondani, hogy 15 hónapja nem volt ennyire magasan a bitcoin ára.

A szokásoknak megfelelően két szélsőséges magyarázat is van a jelenségre. Az egyik, konzervatív megközelítés szerint a sokáig semerre nem mozduló bitcoin még a lufi kipukkadása előtt megy egy nagyot. Olyan véleményekkel is lehet találkozni, hogy egy hatalmas pump and dump típusú, a balekok kifosztására tervezett akció a mostani áremelkedés.

A másik szélsőséges vélemény természetesen az, hogy a bitcoin most végre jól megmutatja a világnak, hogy kár volt temetni. A kriptopénzek uralma eljő satöbbi, satöbbi. Az ezen a véleményen lévők természetesen befektetésre buzdítanak mindenkit és év végére 21 ezer dolláros árfolyamot vizionálnak. Az utóbbi optimista világlátáshoz érdemes hozzávenni azt a Cointelegraph által közölt statisztikát is, hogy a kriptopénzek piaci kapitalizációja együtt éri el a 300 milliárd dollárt.

Természetesen a FintechRadar továbbra sem ajánlja a bitcoin vásárlást. Aki mégis kriptopénzbe fektet, az legyen tisztában azzal, hogy spekulációs terméket vásárol.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?