Perre akarta vinni a hackerek ügyét a Bungie játékstúdió, de végül peren kívül sikerült megegyezni a Destiny 2-t feltörő csoportokkal.


Az összes elképzelhető vádat felhozta a Bungie játékfejlesztő a Destiny 2 játékban használatos csalások fejlesztői ellen. Mivel egy részük kellően megalapozottnak tűnt, a két csoport peren kívül egyezett meg 13,5 millió dollár megfizetéséről.

Minden jel arra mutat, hogy jó pénzt lehet keresni a videojátékos csalások fejlesztésével. A LaviCheats, a Veterancheats és az Elite Boss Tech mögötti körök legalább is bele tudtak egyezni abba, hogy jogsértésenként kétezer dollárt fizessenek ki a Bungie-nak. A cég zsarolás, csalás, pénzmosás és hackertevékenység miatt indított pert. Emellett az eljárásban szerepelt vádként az is, hogy a játékok feltörésével a szerzői jogokat is megsértette a hackercsapat – írja a Verge.

A Bungie azzal érvelt, hogy a hackerek elleni védekezés jelentős erőforrásokat foglalt le. A csalók pedig elrontották a játékot a többi fizető játékos számára. Minden jel arra mutatott, hogy az ügy eljut a bíróságig, a peren kívüli megegyezés az utolsó pillanatban történt meg. A hackerek a 13,5 millió dollár megfizetése mellett beismerték a bűnösségüket, és wazt, hogy szándékosan hoztak létre csaló szoftvert.

Az ügy érdekességét az adja, hogy az elmúlt években a játékfejlesztők sikeresen indítanak pereket a fizetős csalásokat eladó hackerek ellen. A Riot Games kétmillió dolláros kártérítést gyűjtött be egy csoporttól. És az Activisionnek most is folyamatban van egy pere, amelyben százmillió dolláros nagyságrendű kártérítést céloztak meg. Ezek a perek pedig azt a kérdést is felvetik, hogy a csalásokat fejlesztő cégeknek ki biztosított fizetési szolgáltatást.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?