A mobilokból már ismerős biometrikus azonosítási technológiákkal felvértezett bankautomatát mutat be a Diebold Nixdorf és a Samsung a júniusi austini Digital Banking konferencián.

A mobilokból már ismerős biometrikus azonosítási technológiákkal felvértezett bankautomatát mutat be a Diebold Nixdorf és a Samsung a júniusi austini Digital Banking konferencián.

Ha hangfelismerés is kerül az automatába, akkor majd beledúdolhatjuk, hogy labamba (Fotó: madaise CC-BY)
Ha hangfelismerés is kerül az automatába,
akkor majd beledúdolhatjuk, hogy labamba (Fotó: madaise CC-BY)

A rendszer a Samsung SDS Nexsign nevű technológiájára épül, amelyet az azonosítási módszereket minősítő FIDO Szövetség is megfelelőnek talált. A betűszó a Fast Identity Online kifejezést rejti, és olyan cégek találhatók a tagjai között, mint a Google, a Lenovo, a Mastercard vagy a PayPal.. A rendszer arcfelismerést tenne lehetővé az ATM-eken, hogy felgyorsítsa és kényelmesebbé tegye a pénzfelvételt.

A Samsung azt akarja bemutatni, hogy a bankok által már próbálgatott kártya nélküli megoldások a biometrikus azonosítással is működnek. Sem kártyása, sem PIN-kódra nincs szükség ahhoz, hogy a folyamat működjön.

A megoldás azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók előre beállítsák, hogy mennyi pénzt akarnak felvenni a mobiljukon futó appon. Az automatához érve a telefon NCF-n küldi át az adatokat. A szándékot az automata nyugtázza, majd a felhasználónak a telefonjának arcfelismerőjével kell azonosítania magát.

A megoldást a Banco Popular de Puerto Rico fogja tesztelni. Ez a pénzintézet már korábban is dolgozott a Samsunggal biometrikus azonosítási eljárások kipróbálásában. A munkára ebben az esetben is szükség lesz, mert a Galaxy mobilok arcfelismerőjéről a közelmúltban derítették ki német hackerek, hogy egy jó minőségű fotóval és egy kontaktlencsével át lehet verni azt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?