Telis-tele van az összes szekrényed, és már nem tudod hová tenni az új ruháidat? De ennek ellenére minden reggel majd’ megőrülsz, hogy nincs mit felvenned?

123rf

A felmérésekből kiderül, hogy a nők ruhatáruk csupán 20-30%-át hordják. Hogyan lehet ezen változtatni? A praktikus ruhatár kialakítása egy szisztematikus folyamat, amely komoly tervezést igényel. Az impulzív vásárlás és a ruházat halmozása miatt első látásra úgy tűnhet sok cuccod van, de sajnos nincs mivel kombinálnod őket. De mostantól nincs több meggondolatlan vásárlás. A cikkünk elolvasása után már csak olyan darabokat fogsz vásárolni, amelyet ki is használsz majd. Szelektáld ki ruhatáradból mindazokat a darabokat, amelyeket már nem viselsz, és helyettesítsd időtálló darabokkal. Vásárlásnál segítségedre lesznek majd az About You akciók vagy épp egy Orsay kupon, amelyek segítségével sokkal olcsóbban szerezheted be az újdonságokat.

Ha anélkül vásárolsz, hogy tudnád, mivel hordod majd

Mielőtt még elővennénk a bankkártyánkat, tegyünk fel magunknak két kérdést, és válaszoljunk őszintén. Fel tudjuk az adott darabot legalább három különböző módon venni? Van a ruhatárunkban hozzáillő ruházat, kiegészítő és cipő? Ha nincs, akkor könnyen megeshet, hogy az adott új ruhadarabot maximum egyszer tudod majd felvenni, vagy egyszer sem. Egyhasználatos ruházatot vásárolni anyagilag nem kifizetődő, sőt, még a környezetünknek sem tesz jót. Az impulzív és meggondolatlan vásárlás során szerzett darabok feledésbe merülnek és a szekrény legmélyén végzik.

Ha könnyen elcsábítanak a leárazások

Gyakran megesik, hogy a leárazott darabok nyomós okkal történnek kiárusításra. Sok esetben olyan ruhákról van szó, amelyek rossz minőségű anyagokból készülnek, vagy nem emelik ki az testalkatod. Hányszor esett már meg, hogy olyan dolgot néztél ki magadnak, amelyet elkapkodtak néhány nappal a polcra kerülés után? A legjobb darabok sajnos nem mindig kerülnek be a leárazásba. Ha csak akciós terméket vásárolsz, elég sok lehetőségtől fosztod meg magad. Ugyan gyakran igazi kincsre bukkanunk, de ha hasznos ruhatárra vágyunk, azt nehezen tudjuk csupán kiárusított darabokból összeállítani.

Ha mindig ugyanazt vásárolod

Nagyon jó tudni, mi áll jól, miben érzed magad kényelmesen. Viszont, ha már a tizedik egyforma pólót és farmert veszed meg, akkor bizony nagyon egyoldalú lesz az outfited. Ha pedig egy kis változatosságra vágysz, nincs mit felvenned. Erre a problémára egy célratörő megoldás létezik – teljes leltárt készíteni, és befejezni az olyan dolgok vásárlását, amiből már van otthon néhány darab. Továbbá listát készíteni azokról a darabokról, amelyek hiányoznak.

Ha túl sok ruhád van

A tele szekrény is keltheti azt az érzést, hogy nincs mit felvenned. Ha túl sok minden van a szekrényünkben, elvesztjük az áttekintést. A minimalista ruhatárban nagyon könnyű eligazodni, amellyel rengeteg időt spórolhatunk meg, illetve így elkerülhetjük a féléves, egyszer sem viselt ruhadarabok előkerülését a szekrény mélyéről.

Ha csak a legtrendibb darabok találhatók a ruhatáradban

Csak ilyen ruhákból nehéz outfitet összeállítani. Szüksége van semleges alapdarabokra – pólók, ingek, ruhák, szoknyák, zakók, nadrágok és cipők, valamint kiegészítők. A tökéletes összeállításban egyensúlyban vannak az egyszerű és feltűnő darabok. A díszes felső remekül mutat majd egy egyszerű fekete farmerrel. És egy olyan különleges darab, mint egy rojtos szoknya szuperül fest majd egy egyszínű felsővel.

Ha változik a testalkat

Megesik, hogy viszonylag rövid idő alatt egy teljes méretnyit fogyunk vagy hízunk. Sajnos nem mindig követi a ruhatárunk is ezt a változást. A ruhák már nem illenek annyira, mint előtte, ennek eredményeképp pedig már nincs mit felvennünk. Más esetben pedig azért nem passzolnak a ruhák ránk, mert nem szokványos a testalkatunk. Ha szeretnénk, hogy minden ruha tökéletesen álljon rajtunk, kell egy jó szabó. Egy kis igazításnak köszönhetően még a nagy láncolatok ruhái is különlegesnek tűnnek majd.

Ha nem az életstílusod alapján öltözködsz

Biztosan veled is megesett már, hogy álltál a boltban, megláttál egy csinos ruhát a próbabán, amelynek nem tudtál ellenállni, és bizony megvetted. Hazaérve rájöttél, hogy sokkal jobban nézne ki magassarkúval, amit persze soha nem hordasz. Vagy rájössz, hogy nincs is mivel felvenned. Gyakran megesik tehát, hogy nem olyan ruhákat vásárolunk, amelyek megegyeznek a jelenlegi életstílusunkkal, hanem azzal, amilyet szeretnénk. Képzeletben elegáns ruhákban járunk és magassarkút hordunk, de a való életben nagyon kevés alkalmunk van ezeket felvenni, és lehet ruhatárunkból hiányoznak a mindennapi ruhák. Mindig gondolj tehát arra, mivel tevékenységekkel töltöd az időt, és ahhoz mérten vásárolj.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?