A Riport Kata minden fintech kívánalmat kielégít: automata, API-n beszélget más szolgáltatásokkal és egyszerűbbé teszi az életet.

A katás vállalkozók igényeire szabott szolgáltatással jelentkezett egy magyar cég. A Riport Kata minden fintech kívánalmat kielégít: automata, API-n beszélget más szolgáltatásokkal és egyszerűbbé teszi az életet.

riport

A Riport Kata a Számlázz.hu-val és a Billingóval együttműködve képes kimutatásokat gyártani a katás vállalkozásoknak. A számlázórendszerrel összekapcsolva bevételnyilvántartást készít, a cég állapotát gyorsan áttekinthetővé tévő műszerfalat ad. A szolgáltatás az alanyi adómentes kisadózóknak készült, közülük is csak azoknak, akik nem számláznak külföldre.

A szoftver megteszi azt is, amit az ember a könyvelőjétől vár. Figyelmeztetéseket küld a befizetendő adók határidejéről és összegéről. Ennek köszönhetően semmiképp nem felejtődik el az iparűzési adó. A Riport Kata oldala a vállalkozókra bízza, hogy tartanak-e könyvelőt vagy maguk birkóznak meg a könyveléssel a szoftver segítségével. A szükséges eszközöket azonban biztosítja.

riport kata

A rendszernek a mostani még nem a végleges állapota. Kristó Zoltán, a Riport ötletgazdája elmondta nekünk, hogy egyrészt a PSD2 által megnyitott lehetőségekkel is élni akarnak, másrészt a nem pénzügyi jellegű statisztikai adatok (webboltok analitikai adatai, Google Analytics) bekötését is fontolgatják. Emellett készül egy szabadabb jelentésgenerálást lehetővé tévő új termék is, amely jövőre jelenhet meg.

A cég fő terméke azonban nem a katásoknak szóló szolgáltatás, hanem a Riport jelentéskészítő és adózási értesítő szoftver, amellyel már négy éve a piacon vannak. „Ez egy menedzmsnt jelentés készítő, ami főkönyvi adatokat eszik” – foglalta össze a szoftvert Kristó. Ez a szoftver azonban nem könyvelőprogramok integrációjával működik, hanem egyszerű adatimportálással. Kristó szerint stratégiai döntés volt a hagyományos bevitel kiválasztása, gyorsabbá tette a fejlesztést. „Ebben a termékben egyébként már intergráltuk a könyvelési számlák miatt a Billingo és számlázz.hu különböző megoldásait ezek voltak az első API tapasztalataink” – tette hozzá.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?