Épp csak égő karikákon nem kell átugrálni, hogy kikapcsolják a fogadás letiltását. Melyik magyar bank csinál vajon először tippmixblokkolót?

Épp csak égő karikákon nem kell átugrálni, hogy kikapcsolják a fogadás letiltását. Melyik magyar bank csinál vajon először tippmixblokkolót?

(Fotó: jayneandd CC-BY)
(Fotó: jayneandd CC-BY)

Hogyan függ össze a focivébé és a neobankok? Például úgy, hogy a kultúrtörténészek szerint a britek járatták a csúcsra az egész fogadósdit, és ma is nagyon szívesen kockáztatnak. Ma viszont már tudjuk, hogy a szerencsejáték szenvedélybetegség is lehet. Ez pedig serkentheti, hogy egy hónapig minden nap több meccset is játszanak és közvetítenek a tévében. A Starling neobank ezért a világbajnokság kezdetére időzítette a szerencsejátékot korlátozó funkciójának bemutatását.

Az ötlet nem saját volt. A Money and Mental Health Policy Institute, amelyet Martin Lewis brit médiaszemélyiség alapított 2016-ban, kérte a bankokat, hogy tegyenek lépéseket a gyógyulni vágyók életének megkönnyítésére. Korábban a szerencsejátékfüggők csak a fizetési szolgáltatókat egyesével megkeresve tiltathatták le a fogadóoldalak felé indított utalásokat.

A tiltást a Starlingnál a banki appból lehet kezdeményezni. Amennyiben pedig ki akarná kapcsolni az ügyfél, úgy a szenvedélybetegeket segítő kék szám felé irányítja egy üzenet a felhasználót. Ha ezt átugorja a felhasználó, akkor sem utalhat még. Csak telefonon kérheti a tiltás feloldását, a kérésnek pedig 48 órás átfutási ideje van.

A Starling igazgatója, Anne Boden szerint a brit pénzintézetek között szinte újdonságnak számító funkció – a Monzo gyorsabb volt – remek példa arra, hogyan tud egy digitális bank gyorsan reagálni a kihívásokra. Illetve arra is, hogyan lehet technológia segítségével jobbá tenni az ügyfelek életét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?