A szerződés kezelését, a fizetést vagy a számhordozást nem oldja meg a BillKiller, de arról szól, ha túl sokat fizetünk a mobilszolgáltatónak.

Új, szolgáltatás összehasonlító szolgáltatás indul Magyarországon, a BillKiller. Az app megspórolná azt a mobilszolgáltatók ügyfeleinek, hogy átolvassanak több száz oldalnyi csomagajánlatot vagy hogy beleragadjanak egy drága, de legalább működik csomagba.

Az Androidra tervezett alkalmazás telepítés után először összegzi a telefonon található naplófájlokat: híváslista különböző hálózatokba, smsforgalom, mobilnet felhasználás. Ezután bekéri a jelenlegi előfizetés adatait: ár és havi mobilnet igény. Majd ezekre az adatokra ráereszt egy adatfeldoldogzó algoritmust, ami a jelenlegi csomagnál olcsóbb, de hasonló tartalmú, a felhasználási szokásoknak megfelelő csomagokat ajánl.

A BillKillernek meg kell birkózni azzal, hogy a magyarok 70 százaléka ugyan a havidíjat tartja a legfontosabb tényezőnek mobil előfizetés választásakor. Ugyanakkor nagyon nehezen szánják rá magukat az emberek, hogy elkezdjenek intézkedni és kedvezőbb tarifára váltani. A telefonhasználók 87 százaléka öt évnél ritkábban vált szolgáltatót. És erről nem a mobilszolgáltatói márkák által kialakított iszonyatos mértékű lojalitás tehet.

(Forrás: BillKiller)

A BillKiller találatain egyelőre nagyon látszik, hogy Digi mobilszolgáltatása alaposan aláígért mindenkinek a piacon. A szolgáltatónak egyelőre nincs országos lefedettsége, amire a weblapjukon fel is hívják a figyelmet. A megyeszékhelyeken, nagyvárosokban, az autópályák és főutak mentén, illetve az Alföld nagyobbik részén azonban elérhető a mobilszolgáltatás. Emiatt pedig sokaknak megfelelő ajánlat lehet a havi 1500 forintba kerülő, 200 percet és 15 gigabájt adatot tartalmazó csomagjuk.

Azok a BillKiller felhasználók, akik nem akarnak Digitre váltani, csak a három nagy mobilszolgáltató közül válogatnának, vagy a jelenlegi szolgáltatójuknál keresnek kedvezőbb csomagot, az app által biztosított egyéb nézetekben tallózhatnak.

Az appot bejelentő sajtótájékoztatón az alapítók elmondták, hogy a felmérésük szerint a magyar felhasználók jelentős része boldogan fizetne évi 1-2 ezer forintot egy olyan szolgáltatásért, ami havi szinten megspórol ezer forintot a rezsiből. Az első 15 ezer felhasználó azonban egy évig ingyen használhatja a szolgáltatást. Mi is így teszteltük a BillKillert, amit egyelőre csak az app honlapjáról lehet letölteni, a Play Store-ba még nem került fel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?