Az inflációt enyhítő lépések tettek be a bitcoinnak a Bloomberg által megszólaltatott elemző szerint. Ha igaza van, akkor még sokat kell várni azoknak, akik drágán vettek kriptót.


A bitcoinos tárcák durván fele van még „nyerésben”, a kriptovalutát birtoklók másik fele azonban már csak alacsonyabb árfolyamon tudná eladni a bitcoinjait, mint amilyenen vette azokat – írja a Bloomberg. A helyzet volt már rosszabb, a 2020. márciusában volt egy olyan bezuhanása az árfolyamnak, ami többeket érintett.

Az 51 százalékos érték – ennyi tárca van még pluszban – azonban nem megnyugtató hír a kriptovaluta pártolóinak. Különösen azért nem, mert az árfolyam már huzamosabb ideje mélyen van. A bitcoin akkor zuhant be, amikor az amerikai jegybank, a FED, az infláció elleni küzdelem jegyében alapkamatot emelt és megkurtított gazdaságélénkítő programokat. A kockázatosabb befektetési formák, mint a kriptovaluták, az előbbinek látták kárát. A bitcoin értékének harminc százalékát veszítette el, az ether pedig ötvenet.

Kara Murphy, a Kestra Holdings egyik vezetője szerint most, hogy a gazdaságba nem áramlik annyi „olcsó” pénz, a kriptó sem fog magára találni. Erre pedig azoknak is lépniük kell majd előbb-utóbb, akik most még bíznak abban, hogy ismét emelkedésbe vált az árfolyam.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?