Kiadta a stablecoinokra vonatkozó szabályozási javaslatát a Bank of England. A hatóság nagy vonalakban azt mondta ki, hogy a pénz helyettesítésére használt kriptóknak erős fedezetre van szükségük.

(Fotó: Royal Mint)

A Bank of England javaslatától azt várják, hogy egyrészt vitát generáljon, másrészt pedig jelezze a brit jegybank erősödő törekvéseit a saját digitális pénzének kibocsátására – írja a Finextra. A digitális fontról legalább annyi szó esett az elmúlt időszakban, mint a dollárról vagy a jüanról, de a három nagy valuta közül csak a digitális jüannal folynak valódi próbálkozások.

A stablecoin kibocsátóknak nem feltétlenül öröm a bejelentés. Hiszen eszerint a kriptovaluta fedezetének rendelkezésre kell állnia banki betétként folyamatosan. Ugyanakkor a közelmúltban voltak problémák abból, hogy egy stablecoinnak mondott pénzről kiderült, hogy a fedezetének csak a töredéke van valójában a cég számláin. Így érthető a szabályozói szigor.

Andrew Bailey, a Bank of England feje szerint a szabályozás azt a keretet adja meg, amin belül az innovációra sor kerülhet. Ennek a szabályozásnak azonban egyértelműen meg kell lennie, mielőtt a piacra kerülnek a stablecoinok. Épp ezért már a mostani javaslatban is szerepelnek modellek a tőkére, likviditásra és a befektetők védelmére.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?