Az angol egészségügynek nem csak a koronavírussal kell megküzdenie, hanem a támadókkal is, akiket a fejlesztés alatt álló ellenszer érdekel.

Egy interjú során mondta el a brit kormány kommunikációs vezetője, Jeremy Fleming, hogy a vírus kirobbanása óta virtuálisan támadják őket.

Az igazság, hogy az egészségügyet folyamatos támadások érik. Érzékeny kutatásokat céloznak, legyenek a támadok más kormányok vagy bűnözők.

– mondta Fleming, aki ugyan nem említette Kínát, de a The Guardian úgy tudja, hogy a távol-keleti sejtik a támadások mögött. Többek között a vakcina utáni kutatási eredményeket is próbálták megszerezni, és egyáltalán nem voltak szégyenlősek. A gyenge jelszavak után mentek, és vírusos linkekkel próbáltak becserkészni embereket, de az ország kiberbiztonságért felelős intézménye segített a kórházaknak biztonságban maradni, ahogy a vírusterjedést követő app fejlesztésében is részt vettek.

A hackerek szempontjából érthető, miért támadják a vakcina kutatását, hiszen pénzügyileg és politikailag is előnyhöz jutnak azok, akik először kifejlesztik az ellenszert.

Rajtakapták a koronavírus appot, hogy a Foursquare-nek küldi a helyadatokat


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?