Ráugrott a Norton a kínálkozó lehetőségre, biztonságos bányász szoftvert épített a kibervédelmi szoftvercsomagjába.

(Forrás: Norton)

Eddig alapvetően nem volt jó hír, ha az ember kriptobányász szoftvert talált a gépén. Jellemzően kártevővel együtt jutottak fel a gépre, és lassították azt. Kivétel volt a szabály alól, egyes felhasználók kísérleteztek a bányászással és maguknak telepítettek ilyen szoftvert. Nekik viszont a víruskeresők keseríthették meg az életüket, mert kártevőként azonosították a bányászprogramot.

A Verge szerint a Norton 360 védelmi szoftvercsomag – azaz lényegében vírusirtó és tűzfal – azonban gyárilag fog tartalmazni kriptobányász modult. A vásárló döntheti el, hogy a gépét hagyja pihenni vagy inkább az üresjárati időket ethereum bányászatra fordítja. Amennyiben viszont az utóbbira vágyik, úgy az antivírus cég ad egy olyan megoldást, ami megbízhatóan üzemel. A cég szerint eddig mindenképpen ki kellett kapcsolni az antivírus szoftverüket, ha az ember bányászni akart, azt viszont nem lehet tudni, hogy mindegyik védelmi szoftver ennyire rosszul kezelte-e a bányászást. Ami biztos: a Nortonnál úgy gondolták, hogy az aggodalmaskodó hobbibányászok piacára megéri fejleszteni.

A Norton 360 beépített Norton Wallet nevű tárcaprogrammal fog rendelkezni, de a cég megoldotta, hogy egy gombnyomással lehessen a Coinbase tárcákba pénzt küldeni. Kezdéskor csak ethereum bányászatára lesz lehetőség, a későbbiekben azonban elképzelhető más „jó hírű kriptovaluták” megjelenése is. A funkciót jövő héten kezdik élesíteni a Norton 360 előfizetők számára.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Ep.086. 500 Internal Server Error - Podcast Gyűjtő 2021.06.11

    […] 14:27 – Még a vírusirtó is kriptót fog bányászni […]

Vélemény, hozzászólás?