A könyvelést, a bérszámfejtést és a cég pénzügyi helyzetének áttekintését is segíti a bank új szolgáltatása.

A könyvelést, a bérszámfejtést és a cég pénzügyi helyzetének áttekintését is segíti a bank új szolgáltatása, amely rendkívül hasonló ahhoz, amit a Magnet Bank és a Számlázz.hu fintech bemutatott a közelmúltban. De míg a Magnet és fintech partnere banki API-n keresztül kötötte össze a szolgáltatásait, az OTP házon belül épített saját megoldást.

(Forrás: OTP)
(Forrás: OTP)

Lassan jó lesz magyar kkv-nek lenni: a fintech megoldások olyan feladatokat vállalnak át a cégvezetőktől, amelyek ugyan fontosak, de unalmas őket elvégezni. Az OTP közelmúltban alakult eBIZ nevű leányvállalata a vállalkozás aktuális pénzügyi helyzetét áttekinthetőévé tévő, a kimenő számlák kiállítását megkönnyítő és a bejövő számlák kiegyenlítését egy kattintással elvégezhetővé tévő rendszert épített ki.

Az adott vállalkozás eBIZ felületére a cégvezető mellett a megfelelő jogosultságokkal rendelkező munkatársak vagy akár a vállalkozás könyvelője is meghívható.

Az eBIZ három csomagot fog kínálni a cégeknek, ezekből még csak a legkisebb „S” érhető el, az „M” és „XL” később érkezik. Az utóbbiak a nagyobb számlaforgalmú cégeknek lesz jó, nagyobb mennyiségű számla kibocsátását teszik lehetővé ingyenesen. Az „S” csomag „egy mozijegy árába” kerül a sajtóközlemény szerint, de a legdrágább csomag sem lesz drágább ötezer forintnál. A szolgáltatás használatához OTP-s vállalkozói számla és OTP direkt szerződés szükséges.

A funkció rendkívül hasonló ahhoz, amit a Magnet Bank és a Számlázz.hu fintech bemutatott a közelmúltban. De míg a Magnet és fintech partnere banki API-n keresztül kötötte össze a szolgáltatásait, az OTP házon belül épített saját megoldást. A két szolgáltatás nem teljesen összehasonlítható: az OTP sokkal több könyvelési, bérszámfejtési funkciót tartalmaz, a Magnet és a Számlázz.hu Autokasszája viszont létező szolgáltatások összekötésével ad új funkcionalitást. Idő kell, hogy kiderüljön, melyik életképesebb.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?