Nem sietősen halad az Apple, de egy olyan területre nyomul éppen be, ahol egyelőre más platformcégek labdába se tudnak rúgni.

(Fotó: Apple)

Terjeszkedik az Egyesült Államokon belül az Apple digitális személyes iratos megoldása. Arizona után már Marylandben is fel lehet tölteni a telefonra és az Apple Watchra a személyi igazolványt és a jogosítványt.

A digitalizált iratokat a TSA, azaz a repülésbiztonsági hatóság ellenőrzőpontjain lehet használni. Ahelyett, hogy az utazó előtúrja a zsebéből a megfelelő igazolványokat, a tokenizált iratokra felkészített pontokon elég elővillantania az óráját és már át is jutott az ellenőrzésen.

A digitalizációs megoldás nem terjed odáig, hogy a kártya képét is rögzítse. Így a fotós azonosítási lehetőség például nem áll rendelkezésre. Ráadásul az Apple készülékekre másolt iratokat nem fogadja el például Maryland rendőrsége. Szóval az autósoknak magukkal kell hordaniuk a kártya formátumú irataikat is.

A digitalizáció nem azonnali. Van egy hivatali átfutási ideje, ami alatt ellenőrzik, hogy valóban az akarja a telefonjához adni az igazolványt, akinek a nevére kiállították azt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?