Azon túl, hogy „a brexit annyit jelent, hogy brexit” most már azt is tudjuk, hogy kieső bevételeket is jelentett. Ez persze senkinek nem okozhat nagy meglepetést, ettől még érdekes számok láttak napvi

(Fotó: Matt Brown CC-BY)

Az Ecommpay felmérése szerint a brit vállalkozások 37 százaléka esett el bevételtől a brexit miatt. Még pontosabban amiatt, hogy most már határon átívelő kártyás fizetésre van szükség a szolgáltatások és termékek árának kifizetésére – írta a The Paypers.

Az átlagos veszteség 66 ezer 812 font, ami durván 27 millió forintnak felel meg. Ez egy nagy cégnél nem jelentős összeg, egy kisebb, pár fős KKV-nál viszont már számíthat. A felmérés szerint akad 10 százaléknyi arányban olyan cég is, ami 50 ezer és egymillió font között bukott a brexiten. Az adatok szerint a kisebb cégeket kevésbé érintette a brexit, igazán nagyot a jelentősebb vállalatok buktak rajta.

Az Ecommpay két felmérésből állította össze a whitepaperjét. Az egyikben 1002 brit vásárlót kérdeztek meg, a másikban 500 üzleti vezetőt. A veszteségek több részből állnak össze, de mind az európai szabályozási környezetből való kilépés miatt lépett fel. A pénzügyi szolgáltatók nem tudják passportinggal más országokban használni a brit banki licencüket, a kártyahasználati díjak megemelkedtek, bonyolultabbá váltak a pénzügyi folyamatok.

Végül az is érdekes adat, hogy a cégek negyede még keresi a módját, hogyan tudna értékesíteni az európai vásárlók felé úgy, hogy nem bukik rajta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?