Vannak innovációk, amelyeket közép-európai szemmel nézve nehéz értékelni. A problémát sem látjuk, amit megold. Ezeknek állatorvosi lovasszobrát most indították be Szingapúrban: luxuskocsiautomatát.

Vannak innovációk, amelyeket közép-európai szemmel nézve nehéz értékelni. A problémát sem látjuk, amit megold. Ezeknek állatorvosi lovasszobrát most indították be Szingapúrban: egy automatát, amiből használt sportkocsikat lehet venni.

(Forrás: Autobahn Motors / Facebook)
(Forrás: Autobahn Motors / Facebook)

Már magát az automata szót is óvatosan kell használni, egy 15 emelet magasságú, a páternoszter elvén működő robotgarázsról van szó. Csak ahelyett, hogy a lift az emeletre vinne fel minket, lehoz egy Bentley-t vagy egy retró Ferrarit.

A vásárlók egy érintőképernyőn választhatják ki, hogy melyik autót akarják megnézni. Az automatika a kocsi kikérése után két perccel már meg is nézhetik a gépet. A cég azért döntött a magas, automata parkolóházhoz hasonló dizájn mellett, mert Szingapúrban drágák a telkek. És persze innovatívabbnak is tűnik a kereskedő, mintha csak egy murvás parkolót bérelne valahol Szingapúr-Alsón.

Van, hogy az ember vágyik egy Murcielagóra és egy Snickersre

Az automatában jelenleg a modern luxusautóktól az igazi klasszikusokig minden megtalálható. A legrégebbi darab egy 1955-ös Morgan Plus 4. Az sajnos egyik riportból sem derül ki, hogy kártyával, Alipay-jel vagy Applepay-jel lehet-e fizetni a milliós autókért.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?