A pletykák szerint egyáltalán nem felelt meg a törvényeknek a token, de mégis megpróbált szingapúri befektetőktől pénzt szerezni.

A pletykák szerint egyáltalán nem felelt meg a törvényeknek a token, de mégis megpróbált szingapúri befektetőktől pénzt szerezni.

Szingapúr Ázsia pénzügyi központja akar lenni és ezen nem spórol (Fotó: Mike Behnken / CC-BY-SA)
Szingapúr Ázsia pénzügyi központja akar lenni és jó helyen van a versenyben (Fotó: Mike Behnken / CC-BY-SA)
(fotó: Mike Behnken / CC-BY-SA)

Nyolc tokenek kereskedelmével foglalkozó tőzsdét figyelmeztett a Monetary Authority of Singapore (MAS) szabályozó hatóság. Emellett az egyik, meg nem nevezett ICO kibocsátót is rendre intette a hatóság.

A szabályozó nem tiltja be az ICO-kat, ekkora bekeményítés nem várható. Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy minden olyan token, amely részvénynek vagy határidős ügyletnek minősül a hatályos szabályozás szerint az a MAS felügyelete alá tartozik. A MAS szerint minden olyan token részvénynek minősül, amely egy cégben való tulajdonrészt jelképez és osztalékhoz hasonló bevételt ígér.

Növekszik a Szingapúrban kibocsátott tokenek és a városban működő tokentőzsdék száma. Nem érezzük az igényét annak, hogy ezt visszafogjuk, amennyeiben legitim cégek vannak mögöttük

– áll a szabályozó hatóság közleményében.

A Business Times értesülése szerint meg nem nevezett tokenkibocsátó megpróbálta jóvátenni a bűneit. A cég visszautalta a szingapúri befektetők pénzét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?