A genfi Libra Networks nevű cég fintech-kel, blockchainnel, fiztetési szolgáltatásokkal és adatelemzéssel fog foglalkozni. A célját senki sem tudja, de mindenki tippelget, mintha nem lenne holnap.

A cég nem fűzött sok kommentárt az új leányvállalat megalapításához. Pedig a Facebook az utóbbi időben az érdeklődés középpontjában volt, mert hol az derült ki róla, hogy adatokat adott ki, hol pedig, hogy adatokat hagyott el.

Az amerikai szenátus banki bizottsága a hónapban nyílt levélben fordult a Facebookhoz és Mark Zuckerberghez. A szenátorokat az érdekelte, milyen kriptovaluta alapú fizetési rendszeren dolgozik a Facebook. Mindezt azért kérdezték, hogy a szabályozó felkészülhessen a jogi, adatvédelmi és fogyasztóvédelmi ügyekre.

A hírre reagált a blockchaines világ. Találgatások garmadája látott napfényt arról, hogy milyen tervei lehetnek kriptopénzekkel vagy elosztott főkönyvi technológiával a cégnek. Az még a legkevésbé vad elképzelések közé tartozik, hogy a két Coinbase alkalmazottat is elcsábító közösségi oldal egymilliárd dollár fog blockchainbe fektetni. Újra előkerültek azok a pletykák is, hogy a cég egy, az amerikai dollár árfolyamához kötött stablecoin piacra dobását tervezi. Nem mitnha ilyenekből komoly hiány mutatkozna. Ami egészen biztos, hogy senki sem tud semmit.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?