Egy hónap alatt nyolcezer dollár felé ugrott a kriptovaluta ára. Nem lehet tudni, hogy ismét csúcsra tör-e, mint 2017-ben, vagy csak spekulánsok mozgatják az árfolyamot.

Kép: Pixabay

Úgy jönnek a bitcoinos hírek, mint a Szomszédok egymást követő részei. A világra nincsenek túl komoly hatással, a blockchain fontosabb technológia, mint a blockchainen megvalósított kriptovaluták, de van némi szórakoztató értéke. Etus a héten a következő mondta a végefőcímben: a bitcoin ára ismét meghaladta a nyolcezer dollárt.

Egy hónap alatt több, mint hatvan százalékot emelkedett a bitcon ára. A kriptvaluta 3000 dollár körül kezdett, ma pedig 8100 dollár körüli összeget kell fizetni egy bitcoinért. Hasonló emelkedést láttunk már 2017. végén, ám az 2018 első hónapjaiban egy emlékezetes, csúnya bezuhanással végződtt. Akkor 18400 dollárra emelkedett pár napra az árfolyam, köszönhetően Donald Trump és Kim Dzsongun üzengetésének és a spekulánsok lelkesedésének.

Nehéz megmondani, hogy most mi lökte meg a bitcoin árát. Az Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háború például ilyen ok lehet, de a bitcoinnak korábban sem kellettek nagy okok, hogy megjósolhatatlanul mozogni kezdjen.

Hasonlóan jó ok lehet az amerikai dollárhoz kötött stablecoinok előretörése. A Coinbase alig egy napja jelentette be, hogy 85 piacon engedélyezi az USDC-vel való kereskedést. Ezzel a tőzsde még csak úttörőnek sem számít, a dollár alapú stablecoinok az elmúlt fél év kriptopénze sztárjainak számítanak.

A fentiektől függetlenül továbbra sem gondoljuk, hogy a bitcoin vagy a kriptopénzek a gyors meggazdagodás vagy a biztos befektetés eszközei lennének.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?