A digitális műalkotások piaca még alakulóban van, de olyan összegek cserélnek gazdát, amik miatt a legnagyobb kereskedőházak is komolyan veszik az új trendet.

A világ legértékesebb NFT-je 69 millió dollárért talált gazdára (Forrás: Christie’s)

A gyűjthető sportkártyák, játékkártyák és tornacipők után az Ebay, a világ legnagyobb aukciós oldala az NFT-k kereskedelmével is megpróbálkozik. A blockchaines alapra épített, egyedi műalkotások piaca nagyot nőtt az elmúlt évben, logikus, hogy minden kereskedő akar egy szeletet a tortából.

Jordan Sweetnam, az eBay igazgatója a következő pár hónapra ígérte az NFT-k megjelenését a kereskedelmi platformon. Ahhoz, hogy ez lehetővé váljon, valószínűleg még fejlesztésekre és integrációs lépések megtételére van szüksége a cégnek.

Sok ráérő ideje nincs az eBaynek. Egyrészt számos, kis méretű NFT kereskedőoldal létezik már. Másrészt pedig a digitális eredetiségi tanúsítvánnyal rendelkező alkotások megtalálták az útjukat a hagyományos művészeti piacra is. A Christie’s aukciós háznál épp a napokban talált új gazdára kilenc darab CryptoPunks pixelart, összesen 16,9 millió dollárért.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?