Az amerikai külügyminisztérium minden információnak örül. A Conti bűnözői csoport Costa Rica kormánya mellett gyakran támadott meg egészségügyi intézményeket is. Betelt a pohár.

(Fotó: Casascius)

Tízmillió dolláros vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok Külügyminisztériuma arra a csapatra, amely a Conti zsarolóvírust működteti. A csoportnak több nagy akciója volt, az egyik a Costa Rica-i kormány elleni támadás, amely miatt nemzeti vészhelyzetet kellett kihirdetnie az állam elnökének.

A Costa Rica elleni támadás az ország pénzügyi, munkaügyi és társadalombiztosítási minisztériumait földre küldte. Emellett a fejlesztési és a családtámogatási rendszer is megsínylette a támadást. A támadók nem csak a rendszerek felett vették át az uralmat, de adatot is loptak, amiből 700 gigabájtnyit ki is szivárogtattak már.

Az amerikai Külügyminisztérium szerint a támadás a külkereskedelmet és az adóügyek intézését is hátráltatta. A tízmilliós nyomravezetői díj mellett egy kisebb ötmilliós vérdíjat is kitűztek. Ez utóbbihoz olyan személyhez vezető információt kell átadni, aki a Conti-csoport alacsonyabb szintű tagja.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?