Végre nem adatszivárgási botránnyal vagy a digitális magánélet megsértésével került be a Facebook a hírekbe. A cég blockchaines kísérletekbe vág.

Végre nem adatszivárgási botránnyal vagy a digitális magánélet megsértésével került be a Facebook a hírekkel. A cég egyrészt nagy átrendezést hajtott végre a vezetőségben, másrészt pedig blockchaines kísérletekbe vág.

David Marcus nem először kerül fintech fejlesztés közelébe (Fotó: Twillisher / CC-BY-SA)
David Marcus nem először kerül fintech fejlesztés közelébe (Fotó: Twillisher / CC-BY-SA)

A két lépés összefügg egy ponton: David Marcust, akit a Paypaltől halászott el a Facebook a Messenger fejlesztésének élére áthelyezték, és utolsó pár előre fuss jelleggel több igazgató is mozdult ezzel. Marcus a közösségi oldal blockchaines kísérleteiért felelős csapat élére kerül, közvetlenül az cég technológiai igazgatója alá.

A csapat nem úgy vág neki a kísérletezésnek, hogy konkrét elképzelései lennének.

Egy kis csoportot állítok össze, hogy kiderítsük, hogyan lehet az alapoktól indulva a legjobban felhasználni a blockchain technológiát a Facebookon

– írta Marcus a saját Facebook oldalán. A Messenger fejlesztését négy éve vezető igazgató tavaly bekerül a Coinbase igazgatótanácsába is, így képe van a Facebookon belüli pénzmozgásokról és a kriptopénzes világról is.

Januárban Mark Zuckerberg már beszélt arról, hogy a kriptovaluták megváltoztathatják azokat a hatalmi dinamikákat, amelyek a centralizált rendszerekben léteznek. Ezért pedig alkalmasak lehetnek az egyes emberek megerősítésére. Persze mindezt az előtt nyilatkozta a Facebook vezetője, hogy kiderült, az oldal máshogy is képes megváltoztatni a hatalmi dinamikákat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?