Worlds of Warcraft pénzekbe fektethet a venezuelai lakosság, mert az hétszer többet ér, mint az inflálódó helyi valuta.

Worlds of Warcraft pénzekbe fektethet a venezuelai lakosság, mert az hétszer többet ér, mint az inflálódó helyi valuta, a bolívar.

Venezuela gondjairól már sokat írtunk, például, hogy kriptovaluta bányászattal próbálták fedezni a megélhetésüket az olcsó áram adta lehetőségeket kihasználó helyiek. Aztán le is tartóztatták őket, sőt az ország később saját kriptovalutával menekült volna az egeket verő infláció elől, de most itt az új lehetőség.

ajanlo_bolivar_wow_token

A gamer.hu szúrta ki, hogy az orkokkal telezsúfolt legendás játék a Wars of Warcraft virtuális aranypénzének értéke már jócskán meghaladja a venezuelai valuta értékét. Megéri tehát kereskedni vele az országban.

WoW gold értéke azóta fejezhető ki valódi pénzre átszámítva, mióta 20 dollár értékű Tokeneket lehet belőle vásárolni a játékon belül. Az árfolyam persze folyamatosan változik: az amerikai szervereken jelenleg nagyjából 200 ezer goldért lehet szerezni. A képlet tehát egyszerű: 10 ezer gold = 1 dollár.

No Title

No Description

Mivel jelenleg egy dollár körül-belül 70 ezer bolívart ér, a játékarany értéke éppen hétszerese a venezuelai pénznek. Aminek persze még jócskán romolhat az értéke, míg a WoW aranya tartja magát, így megéri átváltani a WoW goldra a bolívart.

Összehasonlításként: 1 forint jelenleg nagyjából 56 goldot ér az európai szerveren, ha hasonló módon számoljuk.

Gamer pénz persze van egy pár fajta, és a jövő nagyon is kecsegtető számukra, már a Minecraftban, a Microsoft legendás játékában is megjelent a saját fizetőeszköz, de ezek valós értéke általában jóval az ismert valuták alatt van. Extrém infláció esetén viszont létrejöhet, ahogy létre is jött a helyzet, hogy biztosabb menedék a játékpénz, mint a valódi.

Forrás: gamer.hu


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?