Az utolsó befektetési kör óta szökdösnek a vezetők a kriptotőzsdétől. Panaszra így sincs oka, nyolcmillió dollárra értékelik.

(Fotó: Marco Verch CC-BY)

A nyolcmilliárd dollárra értékelt kriptotőzsde főtechnológusa, Balaji Srinivasan május elején jelentette be a távozását a cégtől. A hírnek az ad érdekes élt, hogy Srinivasan egy éve került a most elhagyott pozíciójába, amikor a Coinbase felvásárolta az Earn.com nevű startupját. Az egy év és egy nap gyanúsan annyi időnek tűnik, mint amennyit egy felvásárlás után szerződésben ki szoktak kötni.

Srinivasan Twitteren jelentette be a lépését. Mivel sokak által követett, ismert hang kriptós körökben, ezért gyorsan körbefutott a hír.

A távozó vezető technolgóus alatt a Coinbase terjeszkedni kezdett. Elindultak az USDV stablecoinnal, nemzetközi piacok felé nyitottak, kényelmesebbé tették a befektetők számára a platform használatát. És a Coinbase kockázati tőkebefektető szárnya is nagyobb összegekkel szállt be ígéretes startupokba. A cég felvásárlásokba is belement. Például a Blockpring és a Neutrino az ő irányítása alatt kerültek a Coinbase alá.

Érdemes arra is emlékezni, hogy a Neutrino felvásárlása csak felerészben volt siker. A Hacking Team nevű bukott hackercég egykori alkalmazottai által alapított startup miatt a Coinbase nagyon kellemetlen kérdésekkel szembesült.

Srinivasan egy hónappal azután hagyja ott a cége, hogy Dan Romero a cég nemzetközi ügyekért felelős vezetője felmondott. Október óta, amikor a cég 300 millió dolláros befektetést kapott, tucatnyi felső- és középvezető hagyta ott a Coinbase-t. Ez akár problémát is okozhat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?