A Genesis Market által kínált botok instant kiberbűnözővé teszik a legbénább próbálkozót is. Meg kell tanulni kivédeni őket.

123rf

Havi 18 ezer lopott felhasználó azonosító és egyéb adat kerül fel a Genesis Market nevű darknetes feketepiacra. A Netacea nevű kiberbiztonsági cég 2019 áprilisa óta figyeli a meghívásos, zártkörű Genesis Marketet, arról készült a jelentés – írja a Security Brief.

A dokumentum lezárásának az idején 350 ezer, az ügyfelek megszemélyesítésére alkalmas adatsort lehetett megvásárolni. Az árak változatosak, már egy dollárért is lehet venni kiberbűnök elkövetésére alkalmas eszközöket, de egy adatokkal feltöltött bot akár 370 dollárba is kerülhet.

A vásárlók egy Genesis adatokkal feltöltött speciális böngészőt kap, amivel másokat megszemélyesíthet az interneten. A Netacea szakértői szerint a digitális váltással egyre több felhasználó adatai kerülhetnek veszélybe és nőni fog a támadások száma.

A szakemberek szerint fegyverkezési verseny alakult ki. A kliensoldali azonosítási megoldások kicselezésével jól állnak a támadók. A Netacea ezért új kutatást indít, hogy ki tudják szűrni az ilyen jellegű támadásokat és fel tudjanak lépni a botok ellen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?