Időutazós trükkel verték át a játék bankját az Animal Crossing játékosok. Lenyűgözően találékony az ember, ha pénzről van szó.

Nem úgy néz ki, mint egy spekulációs platform, ugye? (Fotó: charming meiler CC-BY)

A hét váratlan pénzügyi manővere unortodox helyről érkezett. Kamatot vágott a Bank of Nook. Nem ismerős a név, esetleg csak az ugrik be, hogy korábban hasonló néven volt egy e-könyv-olvasó, de ahhoz nem tartoztak pénzügyi szolgáltatások? Oka van ennek. A Bank of Nook a Nintendo Switch konzolra kiadott Animal Crossing videogjáték belső bankja.

Így 2020-ban már biztos nem szükséges magyarázni, hogy a videojátékok belső pénzügyi rendszere érdekes. Akár összekapcsolható valós árfolyamokkal, akár csak a játékon belül mozog a virtuális pénz figyelni kell rá. Az Animal Crossingban arra figyeltek fel a fejlesztők, hogy nem gondoltak az időutazás problémájára.

A játékosok egy része a következő csalási módot használta: bevásároltak a játék Bell nevű belső valutájából, berakták a bankba, ahol 0,5 százalékot kamatozott. Ezek után átállították a játékkonzolon a dátumot pár tíz évvel előre, és betakarították a kamatokat.

A kamatvágás kegyetlen hatékonysággal történt, a Bank of Nook egy kötelező szoftverfrissítés után már csak 0,05 százalék kamatot fizet. Emellett limitálták 9,999 Bellben a megtakarítási számlák méretét is. A játékosok szerint a banki csalási lehetőség befoltozása után az Animal Crossing belső piacán végzett spekuláció – ahol retekkel lehet kereskedni – a leghatékonyabb pénzkereseti lehetőség.

A játékkal természetesen lehet játszani is, ahogy azt a tervezők elképzelték. De nem mindenki szerint ez a megoldás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?