Az Exodus napi 0,0038 dollárt képes nagyjából kibányászni, ami a villanyszámlára is kevés.

Hamarosan megjelenik az első bányász alkalmazás a HTC Exodus kriptotárcás telefonjára. A HTC ezt a készüléket úgy fejlesztette ki, hogy hadveres tárcát és egyéb identitásvédő eszközöket is tartalmazzon. A készüléken bizonságosan lehet kriptopénzeket tárolni. Emellett ez volt az első HTC készülék, amelyet bitcoin vagy ether kriptovalutával is meg lehetett vásárolni.

A Midas Labs által fejlesztette DeMiner alkalmazás a telefon erőforrásait használja kriptopénz bányászatra. A gyártó szerint napi 0.0038 dollárnak megfelelő Monerót lehet kibányászni a telefont használva.

A Decrypt számolgatott egy kört és arra jutott, hogy így évi 1,387 dollárt lehet megkeresni a telefonnal. És ha közben nem megy drámaian feljebb a Monero árfolyama, akkor durván százhetven év alatt fizeti ki magát az Exodus mobil. És akkor még a villanyszámlával és a mobilos előfizetéssel nem számoltunk.

A Midas szerint a telefon hatékony, így nem meríti le az akkut, miközben Monerót bányászik. Durván ötven százalékos profitrátával működik, ami egy átlagos laptoppal nem érhető el. Ettől még persze maga a cselekedet értelmetlen, de egy kriptopénzes meetupon jó csajozós/pasizós szöveg lehet.

A The Verge cikke a bejelentésről arra is felhívja a figyelmet, hogy a Monero önmagában problematikus. Mivel a magánszféra tiszteletben tartására tervezték, ezért a nyomonkövethetősége kisebb, mint a többi kriptopénzé. Ennek folyományaként két tőzsde is ejtette a támogatását az elmúlt évben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Ildikó Ficzek 2020.04.29

    Bányászik. Ikes ige.

Vélemény, hozzászólás?