Az Apple Pay-nek sem ártana, ha jobban terjedne, és ha már pénz van az asztalon, miért ne vegyék el. Nyár közepén kiderül, igazak voltak-e a pletykák.

Az Apple Pay-nek sem ártana, ha jobban terjedne, és ha már pénz van az asztalon, miért ne vegyék el. Nyár közepén kiderül, igazak voltak-e a pletykák.

(Forrás: Apple)
A fizetés jó üzlet, a hűségrendszerek is és a P2P pénzküldés is, az utóbbival egyelőre mégse foglalkozik a cég(Forrás: Apple)
(fotó: Apple)

Az Apple tevékenységét közelebbről követők csak legyintenek többnyire a pletykákra. (A fanokról pedig most nem beszélünk.) A cég termékeiről szóló „biztos” értesülésekből egy teljes termékpalettát ki lehetne fejleszteni többnyire. Az Apple Pay viszont nem olyan szolgáltatás, aminek az irányáról különösen gyakran lenne szó. Épp ezért izgalmas, hogy most van egy pletyka!

A pletyka nem bonyolult: 2017-ben végre megjelenik a P2P fizetés is az Apple Payben, azaz a felhasználók egymásnak is küldhetnek pénzt a szolgálatáson belül. Az új funkció a Recode információi szerint az év második felében válik elérhetővé. Az Apple ettől egy szeletet remélhet abból a pénzküldési tortából, aminek a nagy résztét az Egyesült Államokban a Venmo szerzi meg. Az Apple pedig nem csak az amerikai piacon van jelen az Apple Pay-jel, hanem a lenti térképen látható összes országban.

Sem a Recode, sem az ő hírüket továbbadó TechCrunch nem tudja, milyen technológiával történne meg a pénzküldés. Az utóbbi azonban feltételezi, hogy az iMessage-re esik az Apple választása.

Még bizonytalanabb feltételezés, de az is elképzelhető, hogy az Apple Pay tárcán tárolt összeg megfoghatóvá tételére egy prepaid Visa kártyát fog kibocsátani a cég. Ezzel ott is lehetne fizetni az Apple Pay-jel, ahol már most is több helyen elérhető mobilos fizetés nem működik. Illetve ez felgyorsítaná a mobiltárca és az ügyfelek bankszámlája közti pénzmozgásokat, amely az USA-ban több napot is igénybe vehet.

 

Nyitókép: pexels.com CC0


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?