Még a majomkirályt is foglyul lehet ejteni a Tencent új játékában. Ráadásul blockchain is van a program mélyén.

Még a majomkirályt is foglyul lehet ejteni a Tencent új játékában. Ráadásul blockchain is van a program mélyén.

(Forrás: Tencent)
(Forrás: Tencent)

Olyan játékot mutattak be Kínában, amiben minden megtalálható, ami az utóbbi egy-két évben menő volt. A Vadásszunk Szörnyeket (一起来捉妖) című játékban a Pokémon Góhoz hasonlóan kell lényeket összeszedni a kibővített valóságban. Az elfogott szörnyeket azonban lehet képezni, tenyészteni és mivel a blockchainen van tárolva a tulajdonosuk, adni és venni is. Szóval olyan, mint a Cryptokitties nevű őrület volt.

A május elején megjelenő játék mögött a Tencent áll, amely nagy szereplő a kínai játékos piacon. Például a többségi tulajdonosa a League of Legendset fejlesztő Riot Games-nek, amely önmagában is milliárd dolláros üzlet. Az egyéb játékaival együtt pedig a Tencent Games 4200 milliárd dollárt keresett 2016-ban. Jobb üzlet, mint a pénznyomda.

De mit keres ebben a macska?

Az iOS-re és Androidra is megírt játékot egyelőre csak bejelentették, majd valamikor május elején jelenik meg. Viszont már 3,4 millió leendő játékos regisztrált a hivatalos honlapon. A játék menete nagyon hasonlít a Quartz cikke szerint Pokemon Góra, még ha néhány dolgot át is neveztek. Például Pokéball helyett a szörny lelkének bezárására szolgáló golyóval kell megdobálni a jószágokat. Az elfogható figurák egy része kínai rajzfilmekből és legendákból származik. Még Szun Vu Kungot, a majomkirályt is foglyul ejthetjük, ami nem kis szó. A Tencent szörnyvadász játéka annyiban különbözik a Pokémontól, hogy a szörnyek különböző osztályokba tartoznak. Vannak lövészek, támogató egységek, orgyilkosok, és rendelkeznek képességekkel is.

Forrás: Tencent
Forrás: Tencent

A kriptó pedig ott található a játékban, hogy lehetőség van 110 milliárd különböző digitális macska kitenyésztésére. Azt viszont még nem tudni, hogy ezek a cserélgethető, eladható és vehető blockchaines élőlények hogyan kapcsolódnak a harcos részéhez a játéknak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?