„Ez az intézmény szó szerint a bolygó tönkretételével kereskedik” – állítja az Extinction Rebellion.

Fotó: Jeremy Hutchinson / Extinction Rebellion

Napok óta tüntet Londonban az Extinction Rebellion nevű szervezet, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés fontosságára. Az aktivisták a maguk részéről nem szeretnének csak azért kihalni az emberiséggel együtt a földről, hogy még pár jó pénzügy negyedéve legyen a környezetszennyező iparágaknak. Ma a pénzügyi szektort vették elő az aktivisták.

Kezdésként a London Stock Exchange-be tartók szembesültek azzal, hogy az épület első és hátsó bejáratát is elállták az aktivisták. Nem is akárkik, a tüntetők között van kutató, nyugdíjas iskolaigazató és a régészet egy 64 éves doktora is, Dr Sandy Biden-Hoskins. A tüntetők a Robotzsarura emlékeztető maszkot viselnek, a mellkasukon pedig egy ledes futófény villogja a „mondj igazat”, „klímakrízis” és „nem eheted meg a pénzt” feliratokat felváltva.

Az Extinction Rebellion sajtóközleménye szerint azért választották a londoni tőzsdét, mert itt kereskednek több, a környezetszennyezésben élen járó cég papírjaival. „Ez az intézmény szó szerint a bolygó tönkretételével kereskedik” – írja a közlemény.

A tüntetők nem elégedettek a londoni tőzsde zöld indexével. Úgy érzik, hogy több cég a greenwashing, azaz a zöldnek tűnés eszközével él, miközben károsítja a bolygót.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?