Egymillió dollár értékű bitcoint lehet nyerni a Satoshi’s Treasure nevű játékon. A nyomok megfejtésével, utazgatással vagy legalább is a Föld különböző pontjain élő játékosok összefogásával legyőzhető

Fotó: Launa Key CC-BY

Még nem késő beszállni az egymillió dolláros versenybe, mert várhatóan eltart egy ideig. A kriptotárca kulcsát ezer darabra vágták fel, és még alig egy maroknyi nyom érhető csak el a kihívás honlapján. Ahhoz, hogy bárki is elnyerje a díjat, legalább négyszáz kulcsot kell összegyűjteni. A négyszáz darabból már összerakható a tárcát nyitó kulcs.

A játék különlegessége, és talán az köti legjobban a filmekben látható vagyonokat ígérő társasjátékokokhoz, hogy a legelső kulcsot rögtön nem úgy szerezték meg, ahogy a játék alkotói várták. Csalásnak nem neveznénk, mert nem zárják ki a szabályok, de mindenképpen trükkös módszert használt az első kulcsot megszerző csapat. Elvben ugyanis a Blocktstream műholdja által sugárzott nyomok alapján San Franciscóban, Londonban, egy ugandai, egy kínai és egy ausztrál koordinátapáron kellett volna előásni QR-kódkat, és azokat dekódolva szerezhette volna meg az első kulcsot a játékos.

Ehhez képes John Cantrell az egyik QR kód birtokában feltörte a feladatot. Ez saját bevallása szerint pár percébe került, és máris rendelkezett három kulcsdarabkával a szükséges négyszázból.

A kulcsok utáni hajsza folyik tovább. Valószínűleg nem most írunk utoljára a Satotshi’s Treasure-ről. Várható még itt árulás, összevesző csapatok, csók és könnyek is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?