Akkora a verseny a kriptós startupokért, hogy még a világ legismertebb tőkealapjának is kell valami plusz, amivel magához vonzhatja a startupokat.

(Fotó: Microsiervos cc-by)

Kriptós kutatócsoportot hoz létre az Andreessen Horowitz tőkealap, amely az utóbbi idők több botrányba fulladó kriptós startupjában érintett volt. A csoportot az amerikai Columbia és Stanford egyetem szakemberei fogják vezetni.

A Techcrunch szerint a lépés elsősorban a tőkealap versenyképességét fogja növelni. A kutatócsoport olyan hozzáadott érték, amellyel egyszerűbben tudja az alap magához csalogatni a több befektetői ajánlat között válogató startupokat.

A csoport megalapításáról szóló blogposztban nem is fogta magát vissza az Andreessen Horowitz. Arról írt a bejegyzés két szerzője, hogy „a portfólióba tartozó startupok alapítóival együtt a legkeményebb web3-as problémák megoldásán” fog dolgozni a csoport. A szervezetet Tim Roughgarden a Columbia kutatója és a Stanfordon dolgozó Dan Boneh fogja vezetni. Mellettük a Harvardról és a Facebook holdingcégétől, a Metától is érkeznek még emberek a csoportba.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?