A legtöbb kártyajátékra sokan úgy gondolnak, mint egy Fortuna keze nyomán vagy megáldott vagy épp kevésbé szerencsés libikóka: egyszer fent, másszor lent.

Nincs mit tenni, a szerencse forgandó. Hány meg hány magyar szólás, közmondás tanúskodik erről a feltevésről. De mi van akkor, ha azért mégis akad némi stratégia a háttérben, a játékok jelentős részénél?

Mik a legalapvetőbb taktikai jó tanácsok?

Az online kaszinó világában akad néhány olyan alaptétel, pillér, nevezzük, aminek akarjuk, amiket egyszerűen nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Nagyon maguktól értetődőeknek tűnnek. Túl egyszerűeknek. Ám pont ebben rejlik a titkuk. Akik hajlandóak megnyitni magukat ezekre a jó tanácsokra, olyan mankókkal gazdagodhatnak, melyekben a legnagyobb veszteségáradat idején is biztos kézzel meg lehet kapaszkodni. Az első és legfontosabb, megfogadásra váró tanács a nemet mondás képességének kifejlesztése. Ez egy „izom”, ami erősítésre szorul. Tudni kell nemet mondani, megálljt parancsolni. Tudni kell időben lépni és felállni. Tudni kell észrevenni, hogy a vesztes széria rendületlenül tart és tudni kell elismerni, hogy nincs más kiút, mint a kártyalapok bedobása. Ez nem lemondás, nem gyávaság, nem gyengeség, sokkal inkább taktikus, tudatos hozzáállás, amivel nem kevés kellemetlenség védhető ki. Eleve az anyagi veszteség mértéke azáltal jelentősen csökkenthető, hogy a túlkapás, mint jelenség, nem bukkan fel. Ha a nem, mint válasz, ott van aktívan a tarsolyban, akkor az a legjobbkor bevethető. Ehhez azonban elengedhetetlen a jelenlét és a koncentráció.

A második aranyszabály, hogy igenis létezik tétplafon. Az az összeg, ami soha, semmilyen körülmények között sem léphető túl. Még akkor sem, ha látszólag a csillagok állása éppen pont a határátlépés pillanatában a legjobb. Nincsenek jól hangzó kifogások. Ez az a vonal, ami megakadályozza a túlköltekezést, az adósságba keveredést, és a vesztes széria fokozódását. Ha ezek az alapok stimmelnek, akkor jöhetnek a specifikus taktikák.

A cél a 21 megközelítése?

Az online kaszinó egyik slágerjátéka a Black Jack. Sokan leegyszerűsítve úgy értelmezik a szabályokat, hogy a cél mindenkor a 21 elérése. Azonban ez így, ebben a formában nem igaz. Ugyanis a fő szempont az osztó elleni győzelem. Márpedig az könnyedén előfordulhat, hogy ennek érdekében még a 21 közelébe se kell menni. Úgyhogy érdemes résen lenni a zsigerből lapkérés helyett. Pénzbarát stratégia a nyeremények felét újra és újra félretenni, mert így még a legrosszabb esetben is plusszal zárhatóak a találkozók. A profik azt ajánlják, hogy nyerő széria esetén a tét megduplázása kifizetődő ötlet, ugyanakkor ha becsap a ménkű, mégpedig tartósan, akkor a legjobb felezni a feltett pénzmennyiséget, ezzel csökkentve a költségeket. Ezekkel az alap jó tanácsokkal már eredményesen el lehet indulni a nyerés útján, aztán idővel a tapasztalat úgyis rengeteget ad hozzá a már meglévő tudásbázishoz. Mert bár a javaslatok dobbantóknak tökéletesek, ám a cél minél előbb két lábon állni a Black Jack-partik dzsungelében.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?