A Windows beépített szoftverboltja eddig szomorú volt, mint egy lerabolt kisbolt hosszúhétvége előtt. A cég meglátott pár hibát, és az év második felében megpróbálja kijavítani azokat.


A Microsoft operációs rendszerének beépített szoftverboltja eddig nem volt a siker szinonimája. Csak a Microsoft fizetési megoldását használhatták az ide felkerülő szoftverek, a cég MSIX telepítési megoldásait kellett használni a programozóknak és frissítésre is a csak a bolt beépített megoldását építhetik be – írja a The Verge.

A cég bejelentette, hogy az év második felében megjelenik az Áruház újraterezett verziója. A bolt több telepítőfajtát fog beengedni, a fejlesztő maga választhat frissítési megoldást és tartalomterjesztési partnert. Appok, Chrome appok, mindenféle egyéb előfizetések is bekerülhetnek az üzletbe, azaz nem olyan lesz, mint egy lerabolt kisbolt.

A bejelentés nem tért ki a fizetési megoldásra – de a The Verge szerint a lépéssel megjelenhetnek az Adobe szoftverei is az Áruházban. Az Adobe pedig saját fiókkezeléssel és fizetési szolgáltatóval dolgozik. Amennyiben tényleg így alakul, a Microsoft lemond a boltból származó jutalékokról. Igaz, az Áruház nem annyira sikeres jelenleg, hogy ez komoly kiesés legyen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?