Appon belüli vásárlással és pénzvisszatérítéssel próbálja meghódítani az ügyfeleket a brit fintech.

(Fotó: Zeux)

Nincs valószínűleg olyan ember a pénzügyi világban, akinek legalább egyszer-kétszer ne okozott volna fejfájást a nagy tech cégek terjeszkedése. Lehet az ember ügyes bank, de ha a Google-lel vagy az Amazonnal kell versenyeznie, az elég kényelmetlen helyzet.

A brit Zeux nevű banki, fizetési és befektetési szolgáltatásokat is kínáló fintech úgy gondolta, hogy a partnerség sem rossz stratégia. A Zeux appjából ettől a héttől lehet amazonos vásárlásokat indítani, mindezt úgy, hogy 2 százalék visszatérítést is kapnak az ügyfelek.

A vásárlási funkció ugyan béta állapotú, de az összes ügyfélnek elérhetővé tették. Valószínűleg azért, mert a járvány és a karantén miatt nagyon megugrottak az online vásárlások. Az ACI Worldwide számai szerint márciusban 74 százalékkal emelkedett az e-kereskedelem forgalma. A kertészkedéshez szükséges eszközök iránti kereslet pedig csúcsot döntve 163 százalékkal nőtt. Aki most vett balkonládát vagy új gereblyét, tudja magáról, hogy nincs egyedül!

A vásárlási funkcióval a Zeux pénzügyi menedzsment funkciója is erősödik. Pontosabb adatok kerülnek a startuphoz, illetve a felhasználó is több mindent lát egy helyen. A Zeux egyelőre csak Nagy-Britanniában érhető el, jövőre tervezik az európai terjeszkedést.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?