A Coursera e-oktatási platformon osztja meg belsős kiberbiztonsági tananyagát a BBVA spanyol bank. Ilyet már pénzintézet még nem tett. Egyelőre viszont csak spanyolul érhető el.


Érezhetően büszke is magára a BBVA, hogy a 97 millió regisztrált felhasználóval rendelkező Courserán megosztja az anyagot. A bank kiadott egy közleményt arról, mennyire fontos a biztonságos gyakorlatok kialakítása a mindennapokban ahhoz, hogy a digitális korban ne rabolják ki az embert.

„A kiberbiztonság alapvető és nagyon fontos képzettség lett személyes szinten és a munkaerőpiacon is” – áll a közleményben. Majd azzal folytatódik, hogy a megosztott anyag a cég dolgozói számára készült úgy, hogy a jelenlegi és jövőbeli fenyegetésekkel is szembe tudjanak nézni. A tananyagot a tavalyi év során tesztelték a bank alkalmazottain egy széles körű kiberbiztonsági képzés során. Hatvanezren vettek részt világszerte a programban.

A Courserán elérhető anyag ingyenes. Nehezítésként azonban nem az elsődleges világnyelven, angolul kell hozzá tudni, hanem a szintén több száz millió beszélővel rendelkező spanyolt kell érteni. Szerencsére az sincs bajban, aki angolul szeretne jó gyakorlatokat olvasni kiberbiztonságból, tele az internet hasznos forrásokkal.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?