Legálisabb az Egyesült Államokban a fű birtoklása és kereskedelme, mint pénzügyi szolgáltatást nyújtani a fűvel foglalkozó cégeknek. A helyzet azonban változhat.

Az amerikai legális kannabiszipar nagy problémája volt mindig is, hogy a változatos pénzügyi szabályozások miatt nem vehettek igénybe minden államban fizetési vagy banki szolgáltatásokat.

Az amerikai szabályozó is érzi, hogy a helyzet nehezen fenntartható. A törvénytervezet állapotban létező SAFE ACT (Secure and Fair Enforcement) nevű banki törvény biztos kikötőt akar biztosítani a kannabiszipari szereplőkkel dolgozó pénzintézeteknek. A SAFE nem új, negyedszer próbálják megszavaztatni. A képviselőházban már megszavazták korábban, de a szenátusban elbukott a tervezet, így Trump elnök asztaláig el se jutott.

A törvény jelenlegi állapotában azt garantálja, hogy a kannabiszcégeknek nyugodtan nyújthatnak szolgáltatásokat a bankok. Nem kell attól félniük, hogy szövetségi büntetőügyet kapjanak a nyakukba. A félelem azért lehet jelen a pénzintézetekben, mert a marihuána adásvétele még szövetségi bűncselekmény, annak ellenére, hogy 36 államban legalizálták a használatát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?