Az emberek többsége szereti a hosszú hétvégéket, elviseli a bedolgozós szombatokat, a biztosítók pedig nem győzik eladni a négynapos hétvégéken az utasbiztosítást.

Jól teszi mindenki, ha elkezd felkészülni a holnapi munkanapra. Nem azért, mert nagyon hatékony lesz, ebben nem nagyon hiszünk a Groupama Biztosító felmérése szerint.

Hosszúhétvége csütörtökje feeling (Fotó: Hamza Butt // CC-BY)
Hosszúhétvége csütörtökje feeling (Fotó: Hamza Butt // CC-BY)

Ha egymás mellé tesszük a számokat, akkor végül az jön ki, hogy nem nagyon szeretnek dolgozni a magyarok. Vagy legalábbis az Ízek, imák, szerelmekből mindenki megtanulta az olaszosnak mondott hozzáállást, és senki nem kételkedik abban, hogy ha lehet egy kicsit lógni, az jó dolog. Erre utaló jelek eddig is voltak, de most végre fel is mérték a jelenséget az NRC kutatócég segítségével.

A lakosság hetven százaléka szereti a naptári átrendezéseket és a hosszú hétvégéket. Annyira, hogy 68 százalék programokat is szervez az extra szabadnapokra. A többség (55 százalék) úgy gondolja, hogy a hosszú hétvégék kárpótolnak a bedolgozós szombatokért. A válaszadók 44 százaléka azonban van annyira őszinte, hogy bevallja, ezeken a szombatokon nem dolgozik annyit, mint egy normál munkanapon.

Valamivel szomorúbb, hogy van 15 százaléknyi válaszadó, akik nem tudnak mit kezdeni a felszabaduló idővel. Valószínűleg ők azok, akik flexelnek és füvet nyírnak ilyenkor, amire a többiek panaszkodnak Facebookon.

Mi ebben a fintech?

A fenti statisztika nem csak azt árulja el, hogy valószínűleg az összes munkatársunk pasziánszozik a gépén, ezért nem szégyen átnézni a havi költéseket, áttanulmányozni néhány megtakarítási formát vagy legalább belakni a mobilon a netbankot. A hosszú hétvégék meghozzák az emberek utazási kedvét, amelyek az online fizetéstől a mobilon vagy appban kötött utasbiztosításokig számos területen megjelenhetnek.

Idén minden hatodik magyar tervez külföldi utazást is valamelyik hosszú hétvégére. Ha pedig a fővárosiakra szűkítjük a vizsgálatot, akkor már 25 százalék gondolkodik egy külföldön töltött hosszú hétvégében. A Groupama becslése szerint a hosszú hétvégéken háromszorosra nőhet az utasbiztosítások kötésének száma az átlagoshoz képest.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?