Ki kell találniuk a neobankoknak, hogy melyek azok a jövedelmet termelő szolgáltatások, amelyeket a járvány alatt gyengélkedő tranzakciós bankolás mellé be tudnak vezetni.

Dühítő látvány. Tapasztalatból beszélünk. (Fotó: Andrew Mager / CC-BY)

A biztosítási termékek az N26 appjában jelennek meg majd, hogy szem előtt legyenek a meglevő ügyfeleknek. Az ötlet nem újszerű, a Revolut appjában is elérhető már Robinhood-jellegű befektetési termék, kriptovaluta vásárlás, biztosítás, talán még a lottószámokat is megtippeli.

Az első biztosítást a felhasználók okostelefonjára lehet megkötni. De az N26 dolgozik felelősségbiztosításon, lakás- és életbiztosításon. Sőt a házikedvencek, biciklik, szórakoztatóelektronikai termékek és nagyobb vásárlások biztosításán is gondolkodnak. Az az elképzelés, hogy a szerződést az appban lehet majd megkötni és a kárigény bejelentése is a banki app felületén történik majd.

A neobank megoldása arra épít, hogy bankként már most is rendkívüli mennyiségű személyes, azonosító adatot kezel. Így ha az N26 appján keresztül szerződnek az ügyfelek, az kevesebb gépeléssel és igazolvány befotózással jár, mint egy új, valamelyik biztosítótól származó alkalmazás letöltésében kötnének szerződést. A biztosítást magát nem az N26 nyújtja, más cégekkel lépett partnerségre a neobank.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?