A Standard Chartered menekül a karantén idők legnépszerűbb videokonferencia szoftverétől, a HSBC viszont pénzt önt a cégre.

Video Call Facetime Chatting Communication Concept

Hullámvasúton ül a karanténban élők kedvenc videokonferenciás szoftvere. A Zoomra hol tömegek áramlanak be, mert nagyon egyszerűen konfigurálható, sok résztvevős videós megbeszéléseket lehet rajta tartani. Hol tömegek ijednek el, mert kiderül, hogy az alkalmazásból több ponton szivárognak a személyes adatok. A Zoom beismerte, hogy több alkalommal hibáztak, de újra kell építenie a belé vetett bizalmat.

A brit Standard Chartered bank már bejelentette, hogy kiberbiztonsági aggályok miatt megtiltja az alkalmazottainak a Zoom használatát. A Bill Winters vezérigazgató által írt belsős – ám kiszivárgott – memó szerint hasonlóan ellenjavallt a Google Hangouts használata is.

A sajtóban a legnagyobb hírverét a „zoombombing” nevű jelenség kapta. Ez a videós meetingekre bejutó, ott vállalhatatlanul viselkedő, pornót megosztó felhasználók által folytatott illetéktelen tevékenység. Cseppet sem meglepő, hogy létezik, egyszerűen szűrhető, a Zoom azonban sokáig nem adott eszközöket ellene.

Más bankok máshogyan közelítik meg a problémát. A Sberbank például partnerségre lépett a Google-lel. A HSBC pedig a Zoomtól vásárolt üzleti licenceket. A meccs még koránt sincs lejátszva, de az adatszivárgások miatt a Zoom valóban rossz helyzetbe került.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?