Az ameraikai Treasury szerint a Lazarus néven ismert észak-koreai hackercsoport van a bűntény mögött.


Az Axie Infinity, illetve a játékot kiszolgáló Ronin hálózat feltörése során 625 millió dollárt zsákmányoltak a támadók. Ebből húszmilliót már megpróbáltak átmosni egy, a kriptovaluták áramlásának követését ellehetetlenítő mixer szolgáltatáson keresztül. Csütörtökön a Treasury szigorította a hackerek által használt tárcára vonatkozó szankciókat.

A játékot működtető Sky Mavis nevű cég egyelőre nem kapcsolta vissza a Ronin bridget, amelynek hibáját kihasználva a támadók el tudták vinni a pénzt. A cég azt nyilatkozta, hogy még új biztonsági fejlesztéseket írnak a rendszerhez, hogy később ne kerülhessenek hasonló helyzetbe. Emellett ígértek egy teljes kivizsgálási jegyzőkönyvet is arról, hogyan történt az incidens. Mindkét fejleményre a hónap végéig kell várni.

A Treasury által megjelölt, a Lazarushoz tartozó tárca jelenleg 445 millió dollár értékű kriptovalutát tartalmaz. Pár napja pedig 10 milliót utalt el egy másik tárcába. Úgy tűnik tehát, hogy nem csak egy pénzmosási próbálkozást tettek a hackerek. Ugyanakkor most már a megfelelő blockchain analitikai szolgáltatások figyelik a tárca körüli forgalmat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?