Fiatalkorút is molesztálhatott Trump embere. Feljelentés még nincs ellene, de a nyomozás már folyik.

Nagyjából másfél éve volt egy komolyabb botrány abból, hogy a Venmo pénzküldős app nem kezeli privát információként a tranzakciós listát. Be lehet ugyan állítani, hogy ne mutassa, de alapbeállítás szerint nem rejti el az adatokat az app.

A beállítás most egy amerikai képviselőnek, Trump elnök harcostársának, Matt Gaetznek az állásába kerülhet. Igaz, nem a Venmo használata a fő bűne. Az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy prostituáltak szolgáltatásait vette igénybe, köztük egy 17 éves – azaz fiatalkorú – lánynak is fizetett. Ha ez nem lenne elég, akkor Gaetz fizette az útiköltségüket egy másik államból a prostituáltaknak, így megszegett egy szövetségi emberkereskedelmi törvényt is, amitől a tettei nagyobb súllyal esnek a latba. Az ügyben szerepelnek még korrupciós vádak is.

(Fotó: Gage Skidmore CC-BY)

A Venmo úgy kerül a képbe, hogy a Gaetz ezzel a szoftverrel küldött át 900 dollárt egy embercsempészettel és prostitúció vádjával már bíróság előtt álló ismerősének, Joel Greenbergnek. Greenberg pedig gyorsan tovább is küldte a pénzt három nőnek. A képviselőt egyelőre nem vádolta meg semmivel az ügyészség, de meglepő lenne, ha az ügy következmények nélkül maradna. A Trump kormány utolsó napjaiban Gaetz megpróbált kérni egy mindenre kiterjed, biankó elnöki kegyelmet magának, ami egyrészt nem sikerült, másrészt jelzi, hogy maga sem nagyon bízik a sérthetetlenségében.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?