Ha a bitcoin befektetőknek nem lenne elég bajuk, akkor a Reuters értesülései szerint Kína ki akarja ebrudalni a bitcoinbányászokat.

(Fotó: Zach Copley CC-BY-SA)

A hírügynökség szerint a kínai szabályozóra egyre nagyobb nyomás nehezedik a kormány felől, hogy kezdjen valamit a kriptopénzes szektorral.

A helyezetet az teszi különösen érdekessé, hogy Kínában a legnagyobb a bányászhardverek piaca, rengeteg bányafarm működik az országban és a kapcsoldó szolgáltatási szektor is erős. Ezek eddig a szabályozás szempontjából szürke, megtűrt kategóriába tartoztak, azonban ez most úgy tűnik, megváltozik.

A Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság hétfői nyilatkozata szerint várják a visszajelzéseket arra a listára amely a pazarló, épp ezért visszaszorítandó iparágakat tartalmazza. Az először 2011-ben publikált listának a jelenlegi, felülvizsgált változata 450 ilyen iparágat tartalmaz. Május hetedikéig lehet reagálni a listára, azonban arra nincs határidő, hogy mikorra akarják kiszorítani a pazarló iparágakat.

Jehan Chu, a Kenetic blockchain befektetési cég egyik szakembere a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy várhatóan nem teljes kiszorításra játszik a szabályozó. Ehelyett egy olyan kriptoipart akarhat kiépíteni, amely felett komolyabb befolyása van.

A bitcoin árfolyama, a kriptovalutára jellemző módon egyáltan nem reagált a hírre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?