A bankolatlanok megszólításával próbál terjeszkedni a Paypal. Sok kis banki partnert bevonásával szélesíti a portfólióját.

A bankolatlanok megszólításával próbál terjeszkedni a Paypal. Sok kis banki partnert bevonásával szélesíti a portfólióját.

(Forrás: Steve Ganz / Flickr CC-BY)
(Forrás: Steve Ganz / Flickr CC-BY)

Egyre bankszerűbb szolgáltatásokat kínál a felhasználóinak a Paypal annak ellenére, hogy a cégnek az Egyesült Államokban nincs banki licence – írja a The Wall Street Journal. A cég tavaly óta ad ki ATM-ekben is használható bankkártyákat, amelyekkel a Paypal egyenleg terhére lehet vásárolni. Bevált csekkeket, és rendelkezik a bankoknál megszokott betétvédelmi garanciákkal is. Mindezt úgy oldja meg, hogy kisebb bankokkal kötött partnerségi szerződést. A betéti kártyákat egy Delaware állambeli bank bocsátja ki a Paypallel partnerségben, a csekkes szolgáltatást egy Georgia állambeli kis bank biztosítja és így tovább.

A Paypal egyelőre tesztüzemmódban próbálkozik ezekkel a szolgáltatásokkal. Ügyfeleinek csak kis hányada fér hozzájuk. A szolgáltatás havidíjmentes, nincs minimum egyenleg se, viszont a hálózaton kívüli bankautomaták használtáért és a csekkek beváltásáért jutalékot kell fizetni.

Bill Ready, a cég operatív igazgatója úgy nyilatkozott, hogy nem a hagyományos bankok leváltásán dolgozik a cég. Ehelyett a banki szolgáltatásokhoz hasonlót akarnak nyújtani azoknak az ügyfeleiknek, akik eddig jellemzően nem fértek hozzá hasonlóhoz. Azaz a lépés inkább a bankolatlanok kiszolgálásáról szól, mint a hagyományos bankok ügyfeleinek elhódításáról.

Ha van már bankszámlád, és az van a Paypalhoz rendelve, akkor ez a szolgáltatás nem neked való – mondta Ready.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?