Peter Thiel, aki egyszer már kivéreztetett egy újságot, amivel haragban állt, most új célt talált magának. A Finextra szerint a milliárdos a bitcoin „ellenségeit” vette célba.

Thiel korábban is állt elő vad ötletekkel, de újságot még nem perelt rommá
(fotó: Dan Taylor / Heisenbergmedia / Flickr CC-BY)

Thiel a Miami-ban rendezett Bitcoin 2022 konferencián beszélt arról, hogy listát indított azokból, akik megpróbálják megállítani a kriptovalutát. Thiel kiemelte, hogy a JPMorgan vezérigazgatóját, Jamie Dimont, a BlackRock vezetőjét Larry Finket és „az omahai szociopata nagyapát”, azaz Warren Buffett befektetési szakembert is ide sorolja.

DAYLIGHT IN YOUR EYES

Tobi Schlegl feat. AudiosmogRegie: Jan Reiff

A nagy Donald Trump támogatónak számító Thiel szórt százdollárosokat is a tömegbe, ami egyértelmű jele annak, hogy tudja, hogy kell jó bulit csinálni. Továbbá okolta azokat a cégeket is, amelyeknek a polgárjogok melletti kiállásával nem ért egyet. Ezekről kijelentette, hogy gyakorlatilag a kormány irányítja őket. Szemben a bitcoin piaccal, ami a „legőszintéb és leghatékonyabb” piac a milliárdos szerint.

A helyzet iróniája, hogy ugyanezen a konferencián az amerikai jobboldal sztárja, Jordan Peterson is beszélt, aki viszont jó értelemben földhöz ragadt, a pénzügyi logikát nem nélkülöző dolgokat mondott.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?