A Tornado Cash nevű szolgáltatást már korábban is használták bűnözők, most is ezt tesztelgették az Axie-t megtámadó hackerek.


A blockchainek és a kriptopénzek egy része egyáltalán nem anonim. Nem garantál például követhetetlenséget az ethereum sem, így az elemzők élőben nézhették meg, hogy az Axie Infinity-től lopott 600 millió dollárnyi kriptovaluta egy részét megpróbálják tisztára mosni.

A Bloombergen megjelent cikk szerint kétezer tokent, ami közel hétmillió dollárba kerül mai árfolyamon, töltöttek be a Tornado Cash nevű mixer szolgáltatásba, aminek a fő profilja a követhetőség megszüntetése. Esetünkben ki lehet mondani, hogy a Tornado Casht pénzmosásra használják az elkövetők, és ez az egyik profilja a szolgáltatásnak. Korábban ugyanezt a szolgáltatást használták a Crypto.com-tól 34 millió dollárnyi tokent ellopó kiberbűnözők.

A Merkle Science analitikai cég szerint a Tornado, vagy bármely más mixer szolgáltatás után már nem lehet pontosan megmondani, hogy milyen tárcából milyen másik tárcába küldtek pénzt. A héten jelennek meg új analitikai eszközök, amelyek a követhetőséget hivatottak növelni. Ezáltal pedig a kriptovalutákat próbálják átláthatóbb, intézményi befektetők számára még vonzóbb termékké tenni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?