Öt év börtön is várhat az ICO-csalások vagy a tisztességtelen kriptoügyletek elkövetőire.

Hongkong szabályozta a kriptopénzek bányászatát. A felügylő szerv azt állapította meg, hogy a helyi kereskedelmi törvények érvényesek a bányászatra is. Ezzel amellett is kiállt, hogy a 2012-es Trade Descriptions Ordinance (TDO) nevű szabály, amely bírságokat ír elő a tisztességtelen kereskedelmi tevékenységért.

A válasz igen, ez pedig a következőt jelenti: a csaló állítások, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, az agreszív kereskedelmi viselkedés vagy a hibásan elfogadott fizetség mind rendelkezik büntetési tétellel. A kriptóhoz kapcsolódó tevékenységek egy részét sikerült egyértelműen beépíteni a létező szabályozásba.

A számot is tudjuk, akár 500 ezer dollár és öt évnyi börtönbüntetés is várhat azokra, akik a bányászatra vonatkozó szabályozást megszegik. Ez ugyan hongkongi dollár, de a büntetés összege még így is 18 millió forintnak felel meg.

A közlemény hivatkozik egy konkrét esetre is, amely során egy háromfős csoport húsz áldozatot győzött meg arról, hogy 3,7 millió hongkongi dollárt (ez nagyjából 134 millió forint) fektessenek kriptovalutás berendezésekbe és szolgáltatásokba. A Cointelegraph szerint ez Wong Ching-kit ügye, aki hasonló összegben adott el bányászgépeket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?