Annak ellenére, hogy egy bank, még létrehozhat olyan osztályt, amely igazi fintechként viselkedik. Ezt az amerikai Citi is tudja, és évek óta profitál belőle.

Annak ellenére, hogy egy bank, még létrehozhat olyan osztályt, amely igazi fintechként viselkedik. Ezt az amerikai Citi is tudja, és évek óta profitál belőle.

(Fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)
(Fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)
(fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)

Az egyik első izgalmas alternatív mobilbank olyan helyről érkezett, ahonnan nem is számítottunk rá. Az amerikai Citi megújítja az appját, és a frissülés során meg is nyitja azt más bankok ügyfelei előtt – írja a Tearsheet.

A lap azzal magyarázza a nyitást, hogy a Citinek alkalmazkodnia kell a többi amerikai nagybank által diktált tempóhoz. A Goldman Sachs már tett egy lépést az új ügyfelek szerzése irányába egy egy dolláros megtakarítási számla bevezetésével, a Wells Fargo és a Chase új, olcsó banki app brandeket hoztak létre. Emellett pedig ott vannak még a Movenhez hasonló fintech versenytársak is. A Citinek is bele kellett állnia a versenybe.

Az új app lehetővé teszi majd, hogy a mobilbank vagyonmenedzsment funkcióit bárki használhassa. De természetesen arra is lesz mód, hogy Citi folyószámlát nyissanak benne a szolgáltatással elégedett ügyfelek.

A próbálkozásnak rendkívül jó a visszhangja. Peter Wanemacher, a Forrester Research elemzője szerint a Citi nem egyszerűen a régi rendszerek felé akar szögelni egy újnak kinéző felületet, mint a versenytársak közül sokan. A 2015-ös Citi FinTech osztály elindítása óta azzal próbálkoznak, hogyan építhetnének modernebb bankot. Előbb egy fejlesztőknek szánt API gyűjteményt adtak ki, majd egy elsőként a mobilon kiadott szolgáltatást mutattak be, ami a vagyonosabb ügyfeleknek tette lehetővé a még kényelmesebb vagyonmenedzsmentet. Most pedig az ott leszűrt tapasztalatok alapján építenek spórolást és megtakarítást könnyítő appot az ügyfeleik többsége számára.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?