Annak ellenére, hogy egy bank, még létrehozhat olyan osztályt, amely igazi fintechként viselkedik. Ezt az amerikai Citi is tudja, és évek óta profitál belőle.

(Fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)
(Fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)
(fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)

Az egyik első izgalmas alternatív mobilbank olyan helyről érkezett, ahonnan nem is számítottunk rá. Az amerikai Citi megújítja az appját, és a frissülés során meg is nyitja azt más bankok ügyfelei előtt – írja a Tearsheet.

A lap azzal magyarázza a nyitást, hogy a Citinek alkalmazkodnia kell a többi amerikai nagybank által diktált tempóhoz. A Goldman Sachs már tett egy lépést az új ügyfelek szerzése irányába egy egy dolláros megtakarítási számla bevezetésével, a Wells Fargo és a Chase új, olcsó banki app brandeket hoztak létre. Emellett pedig ott vannak még a Movenhez hasonló fintech versenytársak is. A Citinek is bele kellett állnia a versenybe.

Az új app lehetővé teszi majd, hogy a mobilbank vagyonmenedzsment funkcióit bárki használhassa. De természetesen arra is lesz mód, hogy Citi folyószámlát nyissanak benne a szolgáltatással elégedett ügyfelek.

A próbálkozásnak rendkívül jó a visszhangja. Peter Wanemacher, a Forrester Research elemzője szerint a Citi nem egyszerűen a régi rendszerek felé akar szögelni egy újnak kinéző felületet, mint a versenytársak közül sokan. A 2015-ös Citi FinTech osztály elindítása óta azzal próbálkoznak, hogyan építhetnének modernebb bankot. Előbb egy fejlesztőknek szánt API gyűjteményt adtak ki, majd egy elsőként a mobilon kiadott szolgáltatást mutattak be, ami a vagyonosabb ügyfeleknek tette lehetővé a még kényelmesebb vagyonmenedzsmentet. Most pedig az ott leszűrt tapasztalatok alapján építenek spórolást és megtakarítást könnyítő appot az ügyfeleik többsége számára.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?